cherofaitha humbly welcome all of you to his site

,

please help yourself with all the items

, "pelbagai barang untuk dijual di seperti chero,fatha, bundle items, secondhand, murah, books, collectible, shirt, action, figures, bag, novel, shoes, hat, cherofaitha, vintage, cuba singgah disini."

Latest Updates via Instagram @cherofaitha.ent

LIVE!!!

02 December 2013

Milo Mug

Milo Mug
Used, Rare, Collectible, Own collection,
Rm100 (excluding postage) additional postage charge RM10

 


14 October 2013

deuter bag pack (air contact)

Deuter air contact at it best. ..
Condition:  second hand 98%
View photos to believe it..
Original with numbers on tag
Selling cheap at rm90 (not include postage )

22 July 2013

Gadis Edisi Terhad

Gadis Edisi Terhad

Jasmeen, anak perempuan kepada Tan Sri Farhan. Orangnya suka berdikari dan paling penting mempunyai hobi yang unik. Dia mengumpul semua benda keluaran edisi terhad. Cinta? Dia sentiasa takut untuk meletakkan komitmen lantas, cinta Iqmal ditolak mentah-mentah.
Fareez Ilham, anak yatim piatu yang dibesarkan oleh sahabat baik arwah bapanya iaitu Datuk Ismadi dan bekas pemandu keluarga, Atuk Syed. Orangnya amat setia dalam bercinta tapi sayang, cinta Gina kepadanya beralih arah kepada Iqmal tanpa diduga. Kehadiran Jasmeen memberi sinar tapi siapakah Jasmeen sebenarnya? Penjual kain? Tukang kebun? Arkitek landskap? Pencinta sejati?
Dalam masa yang singkat, pertemuan demi pertemuan akhirnya membuahkan rasa cinta di antara Jasmeen dan Fareez.
Mereka bercinta tanpa Fareez menyedari Jasmeen ialah Fellah Delisya, bos Integrate Landscape yang selalu dikutuk dan anak kepada Tan Sri Farhan iaitu pelanggan terbesarnya.
Dugaan melanda dalam hubungan mereka apabila Fareez mengetahui identiti sebenar Jasmeen. Mampukah sebuah realiti menepis hakikat sebuah cinta sejati? Sebuah episod luka membuat Jasmeen memutuskan untuk memberi ruang kepada Fareez dan akhirnya dia terbang membawa sekeping hati lara ke New York.
“I love you Fishy.”
“I love you too Cheesy.”


condition: 99%
price: rm 25 (free postage)

29 May 2013

Novel The Wedding Breaker

Novel The Wedding Breaker

sinopsis:

ARIANA ROSE BINTI HUSSEIN dan TENGKU ADAM KAMIL BIN TENGKU MUKHRIZ.
Ariana Rose seorang yang sangat cantik,berpendidikan luar Negara dan menarik ramai perhatian orang sekelilingnya tapi dia hanyalah seorang gadis biasa. Ibubapanya telah bercerai dan mempunyai keluarga masing2.

Tengku Adam Kamil pula so hensem,dari golongan berada, setiap gadis ingin berdampingan dengannya tapi dia kurang didikan agama, sering bertukar pasangan, minum arak dan lepak di kelab2 malam adalah perkara biasa baginya. Keperibadian Ariana dan Tengku Adam bagaikan langit dan bumi.

Tanpa diduga mereka berdua telah diketemukan dalam satu majlis yang telah mengaibkan keluarga Tengku Mukhriz….jom follow…..hihi Ariana yang bekerja sebagai pegawai kerajaan telah diminta oleh Tengku Juwita untuk merosakkan majlis perkahwinannya. Ariana yang terhutang budi dengan Tengku Juwita yang pernah menolongnya telah menerima tawaran Tengku Juwita. Juwita akan dikahwinkan dengan Tengku Adam yang kasanova atas wasiat nenda mereka.

---------------------------------
Kondisi: 95%
RM 15 (tidak termasuk kos pos RM8)
Boleh diambil sendiri di Flat Bandar Tasik Selatan atau sekitar KL (tanpa kos pos)

Novel Untuk Semua Dosaku

Novel Untuk Semua Dosaku

 :: Sinopsis ::

Nur Lisa, gadis pintar yang melanjutkan pelajaran ke Technical University of Munich terperangkap menjadi roommate jejaka kacak, Syed Azri dengan sexy-smart-beard yang egonya tinggi melangit di studio kecil Pasing, Jerman. Sikap selamba Nur Lisa telah berjaya menambat hati Syed Azri yang pantang dicabar.

Berpasangan dan berkasih bukanlah tiket untuk hubungan kekal lama apabila cahaya hidayah menjengah ruang hati Nur Lisa. Bertahun hidup bersama di bumi asing merantai kaki Nur Lisa tetapi dia tegar melangkah pergi. Pergi meninggalkan semua dosa.


Impian Nur Lisa yang mendambakan lelaki yang beriman sebagai pasangan yang mampu membimbingnya lebur. Bagi Nur Lisa, sedalam mana cintanya terhadap Syed Azri, perkahwinan bukanlah penghapus dosa silam. Dipaksa berkahwin oleh keluarganya yang malu apabila mengetahui kehidupan bebas Nur Lisa bersama Syed Azri di Jerman dulu menambah duka.

Betullah kata orang.... nak buat baik susah, nak berubah jadi baik, berganda-ganda lagi susah. Tanpa sokongan keluarga dan suami sendiri, mampukah Nur Lisa tegap berdiri di jalan yang telah dipilihnya? Mampukah Nur Lisa kekal menjadi hamba-Nya yang taat dan menjadi isteri yang solehah kepada Syed Azri? Mampukah Syed Azri berjalan seiring dengan jalan yang telah dipilih oleh Nur Lisa?


Bist du mit Liebe verliebt oder liebst du
der, der die Liebe erschaffen hat?
Are you in love with the idea of love,
or do you love with the creator of love?
Adakah kau mencintai ‘cinta’ atau
mencintai Pencipta ‘cinta’?

---------------------

Kondisi: 95%
RM 12 (tidak termasuk kos pos RM8)
Boleh diambil sendiri di Flat Bandar Tasik Selatan
atau sekitar KL (tanpa kos pos)

Novel Projek Memikat Suami

Novel Projek Memikat Suami




NAWWAL HUSNA, baru sehari pulang ke tanah air selepas tamat pengajian, dia dikejutkan dengan berita peminangannya. Demi ummi dan babah, Husna bersetuju dengan permintaan itu meskipun dia tahu sangat sukar untuk bersama dengan lelaki yang memang tak sukakan dia.
“Jangan menyesal, little girl. Awak ingat taktik awak tu bagus sangat? Awak nak sangat kahwin dengan saya? Okey, saya akan bagi tahu mama yang saya setuju. Cik Nawwal Husna, awak akan jadi isteri saya. Awak ingat awak dah menang? I promise you, for every day of our married life, you will regret what you have done today.” – Zahrain Alimin
Hidup berumah tangga dilayari berbekalkan nasihat dan petua dari kakak-kakaknya,yang lebih dikenali sebagai Master-ji dan Side-kick.

“Buat apa kalau Puan Sri berkenan, tapi tuan punya badan tidak!” – Nawwal Husna
“Una tak pernah terfikir ke, kalau Puan Sri boleh berkenan kat Una, kenapa Una tak buat anaknya pun berkenan kat Una?” - Najla
Berjayakah Nawwal Husna memikat suaminya si mamat ketul ais beku, Zahrain Alimin? Bolehkah ketul ais beku ini dicairkan?

“Sayang... Abang tak tahu bila abang jatuh cinta dengan sayang, sebab abang sibuk sangat hendak membenci sayang. Benci, benci, benci, tup-tup, in love. Bila jatuhnya pun abang tak tahu,” - Zahrain Alimin

Apabila mereka sudah menemui cinta itu, wujud pula penghalang dek rasa cemburu dan fitnah. Berjayakah mereka mempertahankan rasa cinta yang baru hendak bercambah? Ikuti cabaran dan usaha Nawwal Husna untuk membina rumah tangga bahagia!

---------------------------------
Kondisi: 95%
RM 12 (tidak termasuk kos pos RM8)
Boleh diambil sendiri di Flat Bandar Tasik Selatan
atau sekitar KL (tanpa kos pos) 

Novel Aku Yang Kau Tinggalkan

Novel Aku Yang Kau Tinggalkan

Sinopsis:

Perkahwinan adalah ikatan terindah di antara dua jiwa yang saling mencintai yang berjanji akan sehidup semati. Tetapi bukan bagi perkahwinan Nia Atirah dan Zaril Ikhwan. Nia memerlukan wang bagi membantu keluarganya, Zaril Ikhwan pula memerlukan seseorang untuk menjaga dirinya yang sakit.

Cinta datang kepada Nia tanpa dia sedari. Secara perlahan-lahan, Nia jatuh cinta dengan suaminya sendiri. Tetapi Nia disingkirkan setelah Zaril Ikhwan pulih dari sakitnya.

Nia meninggalkan Zaril Ikhwan lalu membawa hati yang lara ke Turin dan meneruskan hidupnya sendirian di kalangan orang asing bertahun-tahun lamanya.

Takdir menemukan mereka di bumi Turin. Pertemuan itu telah mencetuskan perasaan benci, marah dan dendam yang terbuku di dalam hati masing-masing.

Walaupun masih ada dendam dan rahsia yang dipendam, demi untuk meneruskan kehidupan ini, yang terbaik untuk mereka berdua adalah berpisah secara rasmi dan tidak perlu lagi menyalahkan takdir walaupun Nia dan Zaril Ikhwan merasakan diri masing-masing yang sebenarnya telah ditinggalkan.
---------------------------------
Kondisi: 95%
RM 15 (tidak termasuk kos pos RM8)
Boleh diambil sendiri di Flat Bandar Tasik Selatan atau sekitar KL (tanpa kos pos)

21 January 2013

Network (Ethernet) cable and telephone cable

Network (Ethernet) cable
Color: Grey,
Length: 7.8 metres+
Price: RM50 (including postage, Peninsular Malaysia)
-----------------------------


Telephone cable

Color: White,
Length: 10.5 metres+
Price: RM30 (including postage, Peninsular Malaysia)




20 January 2013

Novel Setia Hujung Nyawa


Novel Setia Hujung Nyawa



sinopsis:
Pengantin perempuan lari? Zain Hakimi panasaran. Seseorang perlu menggantikan tempat Sofea demi maruah keluarga. Datin Adibah kalut mencari bakal menantu bidan terjunnya. Kala terpandang Ersalina Imani, hatinya terus terpaut. Gadis itu segera dilamar. Haliza menerima lamaran untuk anak gadisnya atas sebab tertentu. Juga demi menyelamatkan maruah keluarga. Ersalina terpaksa rela. Dia dinikahi Zain yang langsung tidak mencintainya. Namun, status isteri membuahkan kasih yang bukan sedikit.

Zain cuba menyemai cinta untuk si isteri. Apatah lagi Ersalina terlalu baik melayaninya. Lalu, kasihnya melimpah di hati. Kala berhasrat menyambut cinta Ersalina, isterinya disahkan mengandung. Sedangkan dia belum pernah menyentuh isterinya itu. Kepedihan ini amat dalam lukanya. Ersalina merelakan kemarahan dan amukan Zain. Bibirnya tetap tersenyum biarpun hati dilapah. Sewajarnya hukuman ini diterima kerana memang dia bersalah. Tekadnya untuk setia pada Zain takkan dicalar walau apa pun yang terjadi. Dia ingin setia hingga ke hujung nyawa.

Condition: 80% (used)


RM20 (free postage / semenanjung only)

01 January 2013

Single Bed

Made of steel,
provided with wheels,
easy to keep (save space),
can be carry away with even in a small car such as Kelisa,
very cheap price: RM50 nett but self collect at Bandar Tasik Selatan


take your time, but don't be regretted

Related Posts with Thumbnails

CUSTOMER SERVICE

GET BACK TO ME FAST!!